ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ
· Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ηλεκτρικό εργαλείο διαβάστε πολύ προσεχτικά το εγχειρίδιο οδηγιών και ασφαλούς χρήσης που το συνοδεύει.
· Ελέγχετε πάντα το ηλεκτρικό σας εργαλείο ή μηχάνημα για διάφορες φθορές (καλώδιο, φις, κινούμενα μέρη, λεπίδες κλπ ) εάν παρουσιάζει βλάβη μην το χρησιμοποιήσετε , δώστε το για επισκευή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
· Αποφεύγετε την επαφή του σώματος σας με γειωμένα αντικείμενα ή επιφάνειες όπως σωλήνες καλοριφέρ, ηλεκτρικές κουζίνες, ψυγεία κλπ.
· Μην τραβάτε ποτέ το εργαλείο σας από το καλώδιο για να το αποσυνδέσετε από το ρεύμα, κάντε το από το φις του.
· Μην τυλίγετε το καλώδιο σε απότομες γωνίες γύρω από το εργαλείο , αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τσακίσεις και κοπή του καλωδίου.
· Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικά εργαλεία σε υπαίθριο χώρο βεβαιωθείτε ότι επιτρέπεται να εργαστούν σε εξωτερικό χώρο σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, χρησιμοποιείστε προέκταση καλωδίου κατάλληλη για εξωτερική χρήση.
· Προστατευτείτε από ηλεκτροπληξία με την χρήση αυτόματου διακόπτη ασφαλείας διαφυγής ρεύματος.
· Μην ασκείτε υπερβολική πίεση στα ηλεκτρικά σας εργαλεία , αυτό αυξάνει την φθορά τους.
· Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο εργαλείο για κάθε δουλειά, ρυθμίστε το στην κατάλληλη ταχύτητα και ισχύ σύμφωνα με το υλικό που επεξεργάζεστε συμβουλευόμενοι τις οδηγίες του κατασκευαστή.
· Φυλάξτε τα ηλεκτρικά σας εργαλεία σε ασφαλές μέρος μακριά από παιδιά και μην αφήνετε ποτέ να τα χρησιμοποιούν ανεκπαίδευτα άτομα.
· Διατηρείτε τα κοπτικά εργαλεία καθαρά και ακονισμένα .
· Να επιβλέπετε πάντα ένα ηλεκτρικό εργαλείο κατά την διάρκεια λειτουργίας του , μην το αφήνετε να λειτουργεί μόνο του, απομακρυνθείτε από το εργαλείο αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι το έχετε αποσυνδέσει από την τροφοδοσία και το εργαλείο έχει σταματήσει εντελώς την λειτουργία του.
· Ν α προμηθεύεστε πάντα γνήσια ανταλλακτικά, αυτά που συνιστά ο κατασκευαστής του εργαλείου για μεγαλύτερη ασφάλεια και επιμήκυνση χρόνου ζωής του εργαλείου. Ακατάλληλα ανταλλακτικά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα.
· Ν α ενημερώνεστε συνεχώς για νέες οδηγίες ασφαλείας.
· Ελέγχετε πάντα εάν η τροφοδοσία του ηλεκτρικού ρεύματος αντιστοιχεί με την απαιτούμενη όπως αναγράφεται στην πινακίδα τεχνικών χαρακτηριστικών του εργαλείου, όπως επίσης και την καταλληλότητα της πρίζας.
· Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ηλεκτρικά εργαλεία σε υγρό περιβάλλον ή σε χώρους με εύφλεκτα υλικά ή αέρια, μην εκ θέτετε τα ηλεκτρικά σας εργαλεία στην βροχή.
Οι παραπάνω οδηγίες πιστεύουμε να βοηθήσουν τους χρήστες ηλεκτρικών εργαλείων να πετύχουν μια άνετη και συνάμα ασφαλή εργασία με αυτά. Για τις ειδικές οδηγίες χρήσης και ασφαλείας κάθε εργασίας κατασκευής μουσικών οργάνων θα γίνεται ειδική μνεία στα αντίστοιχα άρθρα.
Στο επόμενο μάθημα θα ασχοληθούμε με κάποια εισαγωγικά στοιχεία οργανοποιίας , για να σας δώσουμε μια πρόγευση για τα θέματα που θα αναλύσουμε σας λέμε πως έχουν σχέση με το ξύλο, ένα πρωτίστης σημασίας κεφάλαιο για την ποιοτική κατασκευή εγχόρδων μουσικών οργάνων. Ξεκινάμε επίσης και ένα γλωσσάρι τεχνικών όρων για την οργανοποιία χρήσιμο και πρακτικό για εκείνους που θέλουν να γνωρίζουν κάτι παραπάνω. Περιμένουμε τα σχόλια σας και τις προτάσεις σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια σας,τις απόψεις σας,τις παρατηρήσεις σας, ακόμη και ενδεχόμενες απορίες ή ερωτήσεις σας,είναι χαρά μου να σας απαντήσω!Απαντώ πάντα σε κάθε νέα μου ανάρτηση!