Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019

Η Ιστορία του Ρεμπέτικου Τραγουδιού-Νέα Έκδοση


          Φίλες και φίλοι του Luthier-School, με πολύ χαρά, σας παρουσιάζω την νέα και συμπληρωμένη έκδοση του βιβλίου "Η Ιστορία του Ρεμπέτικου τραγουδιού ,του Νίκου Σιδερή από τις εκδόσεις ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ.
     
Το παλιό που είναι πάντα επίκαιρο……..
Κάτι ιδιαίτερο πρέπει να συμβαίνει με το Ρεμπέτικο τραγούδι. Κάτι ιδιαίτερο, που κάνει τον παππού να τραγουδάει τα ίδια τραγούδια με τον εγγονό. Κάτι ιδιαίτερο που εμπεριέχεται στην επαναστατική του συλλογικότητα που έγινε το συγκολλητικό στοιχείο του προσφυγικού και του γηγενούς Ελληνισμού και την εσωτερική του δύναμη.

      Η πρόκληση για να τα εξηγήσουμε όλα αυτά και να τα δούμε πιο καθαρά, όταν συναντήθηκε και ανακατεύτηκε με τις παραστάσεις από τις ανέγγιχτες μνήμες της εφηβείας μας στις παρυφές της πόλης του Πειραιά, έφερε σαν αποτέλεσμα αυτό το βιβλίο. Η ανάγκη δηλαδή να περιγραφεί ιστορικά και κοινωνικά η αυθεντική προέλευση, η επώδυνη γέννηση, η δύσκολη καθιέρωση και τελικά η ευρεία διάδοση του Ρεμπέτικου και κατ’ επέκταση του λαϊκού μας τραγουδιού. Συνοπτικά αλλά ολοκληρωμένα. Εμπλουτισμένη επί πλέον με πολλά στοιχεία από τους δημιουργούς και τους πρώτους ερμηνευτές του καθώς και τις κυριότερες επιτυχίες τους χρονολογικάΤο συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια σας,τις απόψεις σας,τις παρατηρήσεις σας, ακόμη και ενδεχόμενες απορίες ή ερωτήσεις σας,είναι χαρά μου να σας απαντήσω!Απαντώ πάντα σε κάθε νέα μου ανάρτηση!